Nieuwsbrief Koninklijke Tichelaar Makkum
Nieuwsbrief Koninklijke Tichelaar Makkum   |   Bekijk hier de online versie
St. Helens
London calls Makkum
In samenwerking met Eric Parry Architects in Londen hebben wij keramische geglazuurde gevelelementen ontwikkeld voor een prestigieus project in the City of London. De handgemaakte ‘bouwblokken’ zijn bedoeld voor de gevel van 5-7 Saint Helens Place, eigendom van The Leathersellers’ Company. De productie, waar we nu middenin zitten, ligt goed op schema. In totaal maken we ruim 10 duizend elementen in circa 60 verschillende modellen voor een driedimensionale gevel die harmonieert met de historische context van de markante locatie.
Lees verder
 
Keramiek en Glazuur
Aan de productiefase van de nieuwe gevelelementen ging een intensieve bemonstering- en testfase vooraf. Gekozen is voor de traditionele slibgiettechniek die we in Makkum verfijnd en gemoderniseerd hebben. Hierdoor kan relatief grootschalige productie efficiënt en binnen een strakke planning plaatsvinden. De geglazuurde elementen vormen een driedimensionale gevel met een verfijnde tactiliteit.
The Making Of
 
Keramiek en Glazuur
Eric Parry Architects
Eric Parry Architects is een vooraanstaand en invloedrijk architectenbureau met een even indrukwekkende portfolio als erelijst. De naamgever/oprichter van de in Londen gevestigde praktijk, Eric Parry, ontving in 2006 de titel Royal Academician (RA), wat zo ongeveer de hoogste eer is, die een praktiserende architect in het Verenigd Koninkrijk ten deel kan vallen. Het architectenbureau is wereldwijd actief.
Naar het profiel