Speels woonconcept in geglazuurde huid  |  Bekijk hier de online versie
Tichelaar
 
Woonconcept in geglazuurde huid
 
Glazuur Glazuur Glazuur
 
 
 
Student Cloud
Speels woonconcept in geglazuurde huid
Haiko Meijer van Onix Architecten maakte opmerkelijke keuzes in zijn ontwerp van de Student Cloud in Utrecht. Hij begon met een gedicht. Daar rolde het wolkenthema uit voort, als basis voor een speels woonconcept. De hybride binnenruimte krijgt een unieke huid van prefab gevelpanelen, samengesteld uit geglazuurde steenstrips die een Hollandse wolkenhemel ensceneren. Koninklijke Tichelaar Makkum schafte er een speciale oven voor aan en dacht actief mee over de uitvoering. Iedereen is in de wolken.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Lees verder >>
 
 
Onix maakt architectuur 'supersoonlijk'
Onix Architecten zoekt grenzen op en laat onzekerheden toe in de gezamenlijke missie om kwaliteit en waarde toe te voegen aan ons leefklimaat. Met respect voor de bestaande context en in relatie tot de eindgebruiker. Grootschalig wooncomplex of tuinhuisje, alles draait om open en gastvrije architectuur, vanuit een hoog ontwikkeld gevoel voor verhouding, in harmonie met de omgeving.
Lees verder >>
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Haiko Meijer
'Het oncontroleerbare controleren'
Een nieuw segment, een nieuwe toepassing, een nieuwe oven. Een compleet nieuwe uitdaging voor Koninklijke Tichelaar Makkum. Kortom: wolken ensceneren met geglazuurde steenstrips. Te assembleren tot prefab bouwpanelen. Bij een hitte van 1.100˚C worden dromen werkelijkheid. 230.000 geglazuurde steenstrips, voorzien van specifieke codes, gaan straks een geveloppervlak bekleden van 7.000 m².
Lees verder >>
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
 
Volg ons op: